Valitse ao-oppilaitos

Avoin aikuisopisto_www_ylapalkki.jpg

Opintopolku Avoimessa aikuisopistossa

Avoimessa voi tutustua ammatteihin, aikuisena oppimiseen, tähdätä uusille urille, kehittää ammatillista osaamista, hankkia lisäpätevyyksiä, hankkia valmiuksia työhön ja jatko-opintoihin tai harrastaa omaksi iloksi. Pääsy- tai pohjakoulutusvaatimusta ei ole.

Opintojaksoja voi kerätä yksi kerrallaan ja koota ajan mittaan opintosuorituksia laajempia kokonaisuuksia varten. Kun osaamista ja opintoja kertyy, niitä ei tarvitse opiskella uudestaan, jos opiskelija myöhemmin tulee hyväksytyksi esimerkiksi ammatillisen tutkinnon opiskelijaksi.

Opintojaksot soveltuvat sinulle, mikäli tähtäät tutkinto-opintoihin. Opintoja valitessasi voit tehdä tutkinto-opintoihin kuuluvia opintojaksoja, yleensä tutkinto-opiskelijoiden kanssa samassa ryhmässä. Sinulle voidaan myös räätälöidä oma opintopolku.

Huomioitavaa opintojaksoja suunnitteleville:

  1. Avoimen aikuisopiston opiskeluun ei opiskelija-alennuksia 
  2. Osa opinnosta vaatii mahdollisuutta opiskella päiväsaikaan ja arkisin, vaihtelevina aikoina.
  3. Tutkintoon suuntaavia opintojaksoja suunnittelevilla tulee olla sellainen terveys ja toimintakyky sekä soveltuvuus kyseiselle alalle, mikä ei ole esteenä alan opiskelulle.
  4. Tutkinto-opintopolkua suunnittelevien kannattaa tutustua ennalta eri ammatillisten tutkintojen perusteisiin ja Jyväskylän aikuisopiston opintotarjonnaan ja lisäksi keskustella aikuisopiston opintojen ohjaushenkilöstön kanssa. Opiskelijan Oppi-Online ohjauspalvelun puhelinnumero on 040 341 5055. 
  5. Joissakin kursseissa voi olla tarjolla vain yksittäisiä opiskelupaikkoja ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannattaa toimia ripeästi.