Valitse ao-oppilaitos

aik-ylabanneri-avoimet-ovet-syksy-2016.jpg

Aikuisopiskelu tutuksi – Avoimet ovet ammattiin 11.10.

11.10.2016 klo 15–17.00 Jyväskylän aikuisopisto, Taulumäentie 45, Priimus-kampus, Jyväskylä

Jyväskylän aikuisopiston Avoimet ovet ammattiin -tapahtumassa voit tutustua koko aikuisopiston koulutustarjontaan, aloihin sekä eri tapoihin opiskella. Avoimissa ovissa on useita toiminnallisia esittelypisteitä, henkilökohtaista ohjausta opintoihin ja tietoa aikuisopiskelusta.

Tapahtumassa esittäytyvät erityisesti aikuisopiston palvelualat: elintarvikeala, majoitus-, ravitsemis- ja cateringala sekä puhtauspalveluala. Tapahtuma tarjoaakin hienon mahdollisuuden seurata opiskelijoiden työskentelyä sekä ihastella heidän työnsä tuloksia.

Paikalla ovat myös Jyväskylän oppisopimuskeskus, Jämsän ammattiopisto ja Jyväskylän aikuislukio kertomassa omista koulutus- ja opiskeluvaihtoehdoistaan aikuisille.

Tutustu käsiohjelmaan.

Ohjelmassa

 1. krs, pääaula:

Tutustu eri oppilaitosten koulutusaloihin, koulutustarjontaan ja palveluihin:

Jyväskylän aikuisopisto
Jyväskylän oppisopimuskeskus
Jämsän ammattiopisto
Jyväskylän aikuislukio
Jyväskylän ammattiopiston nuorten koulutus Priimus-kampuksella:
hotelli-, ravintola- ja cateringala, matkailuala

 • Mittauta verenpaineesi – verenpaineen mittauksia tekevät sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon lähihoitajaopiskelijat.
 • Opettele tukiviittomia ja tutustu kuvakortteihin – puhevammaisten tulkin työtä esittelevät puhevammaisten tulkin erikoisammattitutkinnon opiskelijat.
 • Laita kielitaitosi testiin – esittelyssä kielten verkkokoulutukset ja muut kielikoulutukset.
 • Hanki kotiin käsityötuotteita – tekstiilituotteitaan myyvät käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinnon artesaaniopiskelijat (tekstiiliala) osuuskunta Versosta.
 • Katso kuvia Kuvarekka-projektin vaiheista – suomalaisuuden kuva näyttäytyy valokuvaajan erikoisammattitutkinnon opiskelijoiden projektista.
 • Hae ideoita työnhakuun ja osallistu tietovisaan – Duunipysäkillä vinkkejä antavat Sujuvat työnhakumarkkinat (ESR) -hankkeen edustajat.
 • Arvaa oikea ammatti – kuva-arvoitustehtävän löydät ohjauspalveluiden ja Nuorten aikuisten osaamisohjelman yhteiseltä esittelypisteeltä.
 • Testaa lääkelaskentaa – laskutehtävien kautta voit tutustua verkkokoulutuksena toteutettaviin lääkelaskennan perusteisiin.

1. krs, käytävä

 • Kokeile ajosimulaattoreita – voit kokeilla ajamista joko maarakennus- tai rekkasimulaattorilla.

1. krs, keittiöluokka A229:

 • Harjoittele kerman pursotusta ja suklaan pritsaamista tai kokeile marsipaaniruusun ja/tai neilikan valmistusta – kakkuvuoan koristelua pursottamalla, suklaakoristeiden tekemistä pritsaamalla (mallin avulla) sekä marsipaanikoristeiden valmistamista opastavat elintarvikealan perustutkinnon leipuri-kondiittoriopiskelijat.
 • Osta herkkuja kotiin vietäväksi, myös maistiaisia myynnissä olevista tuotteista – myynnissä mm. pullaa, sämpylää, vaaleaa ruokaleipää ja pikkuleipää. Maksu käteisellä, hinnat n. 2–4 euroa.

Pohjakerros, baariluokka A143:

 • Maistele alkoholittomia juomasekoituksia ja cocktailpaloja – näytöksenä juomasekoituksia tekevät hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon tarjoilijaopiskelijat. Kokkiopiskelijat valmistavat puolestaan herkullisia cocktailpaloja.

Pohjakerros, luokka A112 ja luokan edessä oleva aula:

 • Osallistu kierrätystehtävään – laitoshuoltajan ammattitutkinnon opiskelijat opastavat materiaalihyödyntämisen saloihin.
 • Testaa käsiesi puhtaus UV-lampulla – laitoshuoltajan ammattitutkinnon opiskelijat antavat vinkkejä käsihuuhteen oikeaoppiseen käyttöön.

Ulkona:

 • Hanki vinkkejä syksyn retkeilyyn ja nauti nokipannukahvista – Jämsän ammattiopiston erä- ja luonto-oppaan ammattitutkinnon opiskelijat sekä nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkinnon, nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaopiskelijat johdattelevat kävijät kohti syksyä.

Lisätietoja:

Markkinointiassistentti Hanna Kuusisto, puh. 040 341 6379, hanna.kuusisto(at)jao.fi

Opaskartta

Priimus-kampuksella toimivat Jyväskylän aikuisopiston lisäksi Jyväskylän ammattiopisto ja ravintola Priimus.

Priimus-kampuksen opaskartta

Tapahtumapäivänä ei ole kampuksella pysäköinnin valvontaa. Autot on kuitenkin pysäköitävä merkityille paikoille (vieras- ja henkilökuntapaikat).