Valitse ao-oppilaitos

aik-ylabanneri-avoimet-ovet-kevat-2017.jpg

Aikuisopiskelu tutuksi – Avoimet ovet ammattiin 22.3.

22.3.2017 klo 15–17.00 Jyväskylän aikuisopisto, Viitaniementie 1 A, pääaula, Jyväskylä

Mitä aikuisopiskelu on? Miten opintoihin haetaan? Mitä ja miten voin opiskella? Minkälaista aikuisena opiskelu on? Voinko opiskella työn ohessa? Jyväskylän aikuisopiston Avoimet ovet ammattiin -tapahtumassa saat vastauksia näihin ja moneen muuhun kysymykseen. Tervetuloa mukaan!

Avoimissa ovissa voit tutustua koko aikuisopiston koulutustarjontaan, aloihin sekä eri tapoihin opiskella. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille aikuisopiskelusta ja ammatillisista opinnoista kiinnostuneille. Voit myös jo opiskella ammatillisessa oppilaitoksessa tai harkita esimerkiksi alanvaihtoa tai lisäkoulutusta.

Iltapäivän aikana on tarjolla henkilökohtaista ohjausta opintoihin, eri alojen toiminnallisia esittelypisteitä ja ennen kaikkea monipuolista tietoa aikuisopiskelusta. Voit keskustella koulutuspäälliköiden, kouluttajien ja opinto-ohjaajien kanssa sinulle sopivasta tavasta opiskella ja suorittaa esimerkiksi tutkinto tai tutkinnon osa. Huomaathan, että läheskään aina kaikkia asioita ei tarvitse opiskella alusta, vaan aiempi opiskelu- ja työtausta huomioidaan opintopolun suunnittelussa. Ohjauspalveluidemme edustajat ovat paikalla auttamassa hakemiseen liittyvissä kysymyksissä.

Paikalla ovat myös Jyväskylän oppisopimuskeskus, Jämsän ammattiopisto ja Jyväskylän aikuislukio kertomassa omista koulutus- ja opiskeluvaihtoehdoistaan aikuisille.

Tapahtuma on non stop, piipahda siis avoimissa ovissa sinulle sopivana aikana. Tapahtuma on maksuton.

Ohjelmassa

Käy esittelypisteissä

Aikuisopiston kaikki eri koulutusalat löytyvät esittelypisteiltään.

Esittelyssä ovat myös mm. nuorten aikuisten osaamisohjelma, maahanmuuttajille suunnatut ammatilliset koulutukset sekä Avoimen aikuisopiston koulutustarjonta.

Hyppää turvavyöauton kyytiin

Kokeile turvavyön pitävyyttä silloin, kun auto menee katon kautta ympäri tai kun se tekee äkkipysäyksen 50 kilometrin tuntivauhdilla.

Maistele lettuja

Tarjolla on hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkintoa opiskelevien kokkiopiskelijoiden valmistamia herkullisia lettuja.

Kokeile ajosimulaattoreita

Paikalla on niin pimeän ajon simulaattori kuin maarakennus- ja rekkasimulaattori. Pääset siis käytännössä kokeilemaan, miltä tuntuu olla auton ratissa pimeällä, käyttää maarakennuskonetta tai ajaa rekalla.

Tutustu 3D-tulostukseen ja 3D-mallinnukseen

Katso, kuinka muovista syntyy nopeasti erilaisia pieniä kappaleita 3D-tulostuksen avulla. 3D-tulostus tulee osaksi uutta kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa.

3D-mallinnus toimii puolestaan suunnittelun työkaluna käsi- ja taideteollisuusalan perustutkintoa opiskelevilla kalustealan artesaaniopiskelijoilla. Näe, kuinka prosessi suunnittelusta tuotteeksi tapahtuu.

Nauti niska-hartiahieronnasta

Hengähdä hetkeksi ja rentoudu lyhyeen niska-hartiaseudun hierontaan. Hierontoja tekevät hierojan ammattitutkinnon opiskelijat.

Tule valokuvattavaksi

Voit tulla kuvattavaksi pop up -valokuvauspisteeseen ja saat kuvauksesta muistoksi maksuttoman pikakuvatulosteen. Valokuvaajina toimivat kuvallisen ilmaisun perustutkinnon, valokuvauksen osaamisalan opiskelijat.

aik-jyvaskylan-paivat-logo.jpg

Olemme mukana
Jyväskylän päivien ohjelmassa!

Instagramissa #jyvaskylanpaivat ja #jyväskylänpäivät

Seuraa meitä ja osallistu somessa!

Facebook
facebook.com/aikuisopisto

Instagram
@jklaikuisopisto
#jklaikuisopisto, #avoimetovetammattiin

Tutustu jalkojen kuormitustutkimukseen

Jalkojenhoidon opiskelijat tekevät jalkojen kuormitustutkimuksia erityisen peilipöydän avulla. Tutkimus antaa tietoa jalkojen rakenteesta ja mahdollisista riskitekijöistä. Varaudu riisumaan sukkasi.

Hanki vinkkejä ensiapuun ja elvytykseen

Tutustu kaikille tärkeisiin taitoihin: ensiapuun ja elvytykseen. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon lähihoitajaopiskelijat esittelevät näitä taitoja.

Tutustu vaatetusalaan

Mitä on vaate ilman kangashukkaa tai erikoismitoitettu vaate? Alan kouluttajat vastaavat kysymyksiin ja esittelevät vaatteita.

Heittäydy 360-elämysmatkailun pariin

Lähde 360-virtuaalimatkalle luovalle kampukselle ja näe, minkälaisessa ympäristössä aikuisopiston ja Jyväskylän ammattiopiston käsi- ja taideteollisuusalan, kuva- ja media-alan sekä tekstiili- ja vaatetusalan opiskelijat toimivat.

Testaa käsiesi puhtaus UV-lampulla

Hanki vinkkejä käsihuuhteen oikeaoppiseen käyttöön.

Hanki kotiin käsityötuotteita

Pop up -myyntipisteestä löydät käsi- ja taideteollisuusalan, tekstiilialan artesaaniopiskelijoiden pientuotteita. Tule tekemään löytöjä!

Lisätietoja tapahtumasta

Markkinointiassistentti Hanna Kuusisto, Jyväskylän aikuisopisto, puh. 040 341 6379, hanna.kuusisto(at)jao.fi