Valitse ao-oppilaitos

ao jämsä_urheiluvalmennus.jpg

Urheiluvalmennus ja opinnot 

Jämsän ammattiopisto tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden yhdistää opiskelu- ja urheilu-ura. Oppilaitos on saanut eritystehtävän järjestää urheilijoille ammatillista koulutusta. Urheiluvalmennettavan on mahdollista opiskella myös Jämsän lukiossa.

Urheiluvalmennus tarjoaa painopistelajeissa laadukasta ja kokonaisvaltaista valmennusta. Tarjoamme motivoituneille, kansallista kärkitasoa oleville nuorille urheilijoille mahdollisuuden kehittyä lajissaan huippu-urheilijaksi.

Ohjattuja fysiikkaharjoituksia on viikon aikana viidesti urheilulajista riippumatta. Painopistelajeissa lajivalmennuksia on 2 - 5 kertaa viikossa.

Opiskelusta

Urheilijat opiskelevat ammattiopiston normaaleilla linjoilla tai alueen lukiossa. Urheilijat saavat kurssisuorituksia hyväksytysti suoritetusta dokumentoidusta harjoittelusta.

Opiskelussa noudatetaan koulutusalojen opetussuunnitelmia. Koulutuksen yleiset ja ammatilliset tavoitteet ovat samat kuin muillakin opiskelijoilla. Jokaiselle urheilijalle tehdään henkilökohtainen opetussuunnitelma.

Opetusjärjestelyt tehdään mahdollisimman joustaviksi sovittamalla yhteen opetus ja urheilukoulutus. On hyvä pitää mielessä, että ammatti- ja lukiokoulutus on mahdollista yhdistää kaksoistutkinnolla. Suosittelemme urheiluvalmennuksessa oleville opiskeluajan pidentämistä yhdellä vuodella, jotta sekä opiskeluun että urheiluun jää riittävästi aikaa.

Urheilulajit

Painopistelajeina ovat lukuvuonna 2016 - 2017 suunnistus, motocross ja enduro. Fyysisen kunnon valmentajat seuraavat sekä ohjaavat tarvittaessa harjoittelun kokonaisuutta.

Lajiharjoittelu tapahtuu omien valmennussuunnitelmien sekä valmentajien ohjauksessa. Muita urheilulajeja kaudella 2016 - 2017 on karting, lentopallo, jääkiekko, yleisurheilu, lumilautailu, salibändy, hiihto ja jalkapallo

Lisätiedot

Valmennuspäällikkö Seppo Savo, puh. 040 341 4455

Opetussuunnitelma