Valitse ao-oppilaitos

ammattiopistot_yhdistelmäopinnot.jpg

Lukion oppimäärä, yo-tutkinto ja ammatillinen perustutkinto

Opiskelijan on mahdollista suorittaa myös koko lukion oppimäärä, jolloin hän saa myös lukion päästötodistuksen (kolmoistutkinto).

Lukion oppimäärä koostuu vähintään 75 kurssista. Se sisältää pakollisten aineiden osalta riippuen matematiikan laajuudesta 57 - 61 kurssia, joista syventäviä aineita on oltava vähintään 10 kurssia. Lisäksi syventäviä ja soveltavia opintoja matematiikan laajuudesta riippuen on vähintään suoritettava 14 - 18 kurssia, enimmäismäärää ei ole rajoitettu.

Lukiolainen saa ammatillisilla opinnoillaan hyväksiluetuksi lukio-opintoihin kaikki soveltavat 18 kurssia. Aikuislukiossa lukion oppimäärä koostuu 44 kurssista.

Kolmoistutkinnon suorittaminen tapahtuu pääsääntöisesti ennalta laaditun modulimallin mukaisesti, jossa ensimmäinen vuosi ollaan lukio-opinnoissa ja toinen vuosi Jämsän ammattiopiston ammatillisissa opinnoissa. Kolmantena vuotena siirrytään taas lukio-opintoihin ja neljäntenä vuotena suoritetaan ylioppilaskirjoitukset ja ammatilliset opinnot loppuun. Henkilökohtaiset opintosuunnitelmat ovat myös mahdollisia kolmoistutkinnossa. 

Lisätiedot

Opinto-ohjaaja Päivi Ruotsalainen, puh. 040 341 4462

Yhdistelmäopinnot / Kolmoistutkinto Tulosta sivu