Valitse ao-oppilaitos
jämsän ammattiopisto_ict.jpg

ICT-asentaja

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto | Tieto- ja tietoliikennetekniikan osaamisala

Oletko kiinnostunut nopeasti kehittyvästä tietoliikenteestä? Oletko huolellinen, palveluhenkinen ja uutta mielelläsi omaksuva? Sinulle sopii silloin ICT-asentajan koulutus! 

Ympäristössämme risteilee valtaisa määrä tietoliikennettä langallisesti ja langattomasti. Tietotekniikan laitteet, järjestelmät ja ohjelmat kehittyvät ja muuttuvat jatkuvasti.

Alan yritykset ja teollisuus tarvitsevat ammattitaitoisia, hyvin koulutettuja ja asiakaspalvelukykyisiä osaajia riveihinsä teollisuuden sekä tietoliikennetekniikan, tietokoneiden ja verkkojen asentamiseen ja huoltoon. Jatkuva kouluttautuminen ja uuden oppiminen on alalla menestymisen ehto.

Opinnoissa perehdyt langallisiin ja langattomiin tietoliikennejärjestelmiin ja niiden asentamiseen. Koulutusohjelma kattaa keskeisten tietoteknisten laitteiden rakenteen ja toiminnan hallinnan.

Pääalueita ovat tietokonetekniikka, tietoliikenne ja ohjelmointi. Saat valmiudet sähköalan perustaidoista, tietoliikennejärjestelmien, tietokoneiden ja tietoverkkojen asentamisesta ja kunnossapidosta sekä asiakaspalvelusta.

Työt ict-asentajana

Valmistuttuasi voit toimia teollisuuden, teleoperaattoreiden, huoltoyritysten sekä myynti- ja asennustoimintaa harjoittavien yritysten palveluksessa tai yksityisyrittäjänä. Voit sijoittua tietoliikenne- ja tietokonetekniikan yritysten monipuolisiin työtehtäviin. ICT-asentajan työ voi vaihdella laitteiden kokoonpanosta järjestelmien asentamiseen ja huoltoon.

Opintoihin hakeutuminen

  •  Aikuisille suunnattuun monimuoto-opiskeluun voit hakea koulutushakumme kautta.
  •  Oppisopimuskoulutukseen voit hakea oppisopimuskeskuksemme kautta.
Lisätiedot
    Opintotoimisto
    puh. 040 341 4468   

    Opinto-ohjaaja Riitta-Liisa Autioniemi, puh. 040 341 4386
Tieto- ja tietoliikennetekniikka Tulosta sivu