Valitse ao-oppilaitos
Jämsän ammattiopisto_mielenterveys.jpg

Lähihoitaja

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala

Osaamisalaopinnot voit aloittaa, kun olet suorittanut pakolliset tutkinnon osat (Kasvun tukeminen ja ohjaus, Hoito- ja huolenpito ja Kuntoutumisen tukeminen) hyväksytysti ennen osaamisalan ammattiosaamisen näyttöä.

Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisalan aikana kehität valmiuksiasi asiakkaan/potilaan kohtaamiseen, hoitoon ja kuntoutukseen. Opit tukemaan asiakkaita/ potilaita päivittäisissä toiminnoissa yksittäin ja ryhmissä.

Opintojen aikana

Syvennät tietojasi psyykkisten häiriöiden ja riippuvuusongelmien luonteesta sekä opit toteuttamaan lääkehoitoa omalla vastuualueellasi. Perehdyt luovien toimintojen (esim. kädentaidot, ilmaisutaidot) ja liikunnan hyödyntämiseen osana kuntoutumista. Opit yhteistyötaitoja asiakkaiden, heidän läheistensä ja muiden ammattilaisten kanssa.

Osaamisalan opinnot koostuvat lähiopetuksesta, erilaisista oppimistehtävistä, opintokäynneistä ja työssäoppimisesta. Opiskelutapamme on yhteistoiminnallinen ja keskusteleva. Käytössämme on Optima-alusta ja erikseen sovittavat oppikirjat.

Valmistumisen jälkeen

Tulevia työpaikkojasi voivat olla esimerkiksi kuntoutumiskodit, psykiatriset sairaalat, asumispalveluyksiköt, kotihoito, päihdetyön kuntoutumisyksiköt, nuorisokodit, pienkodit, vastaanottokodit, päivätoiminta, tuettu asuminen ja järjestöt.

Tule mukaan opiskelemaan monipuolista ja haastavaa mielenterveys- ja päihdetyötä!

Lisätiedot

Opintotoimisto, puh. 040 341 4348 

Opinto-ohjaaja Marjut Penttinen, puh. 040 341 4439

Sosiaali- ja terveysala / Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala Tulosta sivu