Valitse ao-oppilaitos

Jämsän ammattiopisto_sähkö.jpg

Sähköasentaja

Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinto | Sähkö- ja automaatiotekniikan osaamisala

Oletko huolellinen, näppärä, palveluhenkinen , pitkäjännitteinen ja asiakaspalveluhenkinen?  Oletko kiinnostunut sähköisistä työtehtävistä? 

Sähköjärjestelmät kiinteistöissä ja teollisuudessa kehittyvät kiihtyvällä vauhdilla. Sähköalan urakointi- ja kunnossapitoyritykset tarvitsevat hyvin koulutettuja, osaavia ammattilaisia erilaisiin asennus-, korjaus-, huolto- ja jakelutehtäviin. 

Sähkö- ja automaatiotekniikka-alan keskeisinä osa-alueina ovat erilaisten kiinteistöjen sähköasennukset, sähköntuotanto- ja jakelujärjestelmien rakentaminen ja kunnossapito sekä kiinteistöjen heikkovirta- ja tietojärjestelmien asennukset.

Sähköjärjestelmien ja yksittäisten laitteiden teknologisen hallinnan lisäksi asentajan on tunnettava työtään koskevat sähköturvallisuusmääräykset ja sähköasennuksia koskeva normisto. 

Sähköasentajan työtehtäviä

Sähköasentaja työskentelee asuin- ja liikerakennusten ja teollisuuden sähköasennustehtävissä sekä sähkönjakeluverkkojen ja voimalaitosten asennustehtävissä. Tehtäviin sisältyy myös kiinteistöjen valvonta-, ohjaus- ja hälytysjärjestelmien asennus, korjaus- ja huoltotehtävät sekä asiakaspalvelu.

Lisätiedot

Opintotoimisto, puh. 040 341 4468

Opinto-ohjaaja Riitta-Liisa Autioniemi, puh. 040 341 4386

Sähkö- ja automaatiotekniikka Tulosta sivu