Valitse ao-oppilaitos

Jämsän ammattiopisto_rakennusalaa.jpg

Talonrakentaja

Rakennusalan perustutkinto | Talonrakennuksen osaamisala

Pidätkö käsillä tekemisestä? Haluatko kättesi töiden säilyvän ja näkyvän seuraavallekin sukupolvelle? Jos haluat ammatin alalta, joka työllistää tänään ja tulevaisuudessa – ryhdy rakentajaksi!

Rakentaminen on taito- ja taidelaji. Rakennus on käsillä tehty tuote ja se säilyy ja näkyy pitkään. Se kertoo tekijästään pysyvällä tavalla. Rakennusala liittyy elämäämme ja työhömme kaikkialla ympäröivässä yhteiskunnassa.

Rakentamisen opiskelua

Opiskelussasi keskeisiä sisältöjä ovat rakentamisen perustaidot, perus- ja maanrakennustyöt, runko- ja vesikattotyöt, sisustus- ja viimeistelytyöt, talonrakennus-, puu-, muuraus- ja betonitekniikka, korjausrakentaminen ja hirsirakennustyöt.

Voit hankkia erityisosaamista kirvesmiehen, muurarin, laatoittajan tai betonoijan töistä.

Opiskelijatyönä tehtävät pientalot tarjoavat sinulle mahdollisuuden osallistua kaikkiin rakentamisen eri vaiheisiin, lisäksi havainnollistuu rakentamisessa tapahtuva yhteistyö LVIS-urakoitsijoiden kanssa.

Työt rakennusalalla

Rakennusalan ammattilainen rakentaa uutta ja korjaa vanhaa. Hän tekee kirves- ja betonitöitä, muuraa, laatoittaa, mittaa, asentaa tai tekee sisustustyötä. Työtehtävät ovat mielenkiintoisia, monipuolisia ja oman ammattitaitonsa kehittämiseen pystyy vaikuttamaan itse.

Rakennusmiehet, muurarit, kirvesmiehet, maanrakentajat sekä muut rakennusalan ammattilaiset sijoittuvat rakennusliikkeiden, valtion, kuntien sekä rakennusaine-, elementti- ja rakennuspuusepän teollisuuden palvelukseen tai toimivat itsenäisinä yrittäjinä.

Lisätiedot

Opintotoimisto, puh. 040 341 4327 

Opinto-ohjaaja Marjut Liimatta-Luoma, puh. 040 341 4398

Rakennusala Tulosta sivu