Valitse ao-oppilaitos

Jämsän ammattiopisto_rakennusalaa.jpg

Talonrakentaja

Rakennusalan perustutkinto | Talonrakennuksen osaamisala

Pidätkö käsillä tekemisestä? Haluatko kättesi töiden säilyvän ja näkyvän seuraavallekin sukupolvelle? Jos haluat ammatin alalta, joka työllistää tänään ja tulevaisuudessa – ryhdy rakentajaksi!

Rakentaminen on taito- ja taidelaji. Rakennus on käsillä tehty tuote ja se säilyy ja näkyy pitkään. Se kertoo tekijästään pysyvällä tavalla. Rakennusala liittyy elämäämme ja työhömme kaikkialla ympäröivässä yhteiskunnassa. .

Rakentamisen opiskelua

Opiskelussasi keskeisiä sisältöjä ovat rakentamisen perustaidot, perus- ja maanrakennustyöt, runko- ja vesikattotyöt, sisustus- ja viimeistelytyöt, talonrakennus-, puu-, muuraus- ja betonitekniikka, korjausrakentaminen ja hirsirakennustyöt.

Voit hankkia erityisosaamista kirvesmiehen, muurarin, laatoittajan tai betonoijan töistä.

Opiskelijatyönä tehtävät pientalot tarjoavat sinulle mahdollisuuden osallistua kaikkiin rakentamisen eri vaiheisiin, lisäksi havainnollistuu rakentamisessa tapahtuva yhteistyö LVIS-urakoitsijoiden kanssa.

Työt rakennusalalla

Rakennusalan ammattilainen rakentaa uutta ja korjaa vanhaa. Hän tekee kirves- ja betonitöitä, muuraa, laatoittaa, mittaa, asentaa tai tekee sisustustyötä. Työtehtävät ovat mielenkiintoisia, monipuolisia ja oman ammattitaitonsa kehittämiseen pystyy vaikuttamaan itse.

Rakennusmiehet, muurarit, kirvesmiehet, maanrakentajat sekä muut rakennusalan ammattilaiset sijoittuvat rakennusliikkeiden, valtion, kuntien sekä rakennusaine-, elementti- ja rakennuspuusepän teollisuuden palvelukseen tai toimivat itsenäisinä yrittäjinä.

Lisätiedot

Opintotoimisto, puh. 040 341 4327 

Opinto-ohjaaja Marjut Liimatta-Luoma, puh. 040 341 4398