Valitse ao-oppilaitos

Jämsän ammattiopisto_Puutarhatalous.jpg

Puutarhuri

Puutarhatalouden perustutkinto

  • Kukka- ja puutarhakaupan osaamisala
  • Viheralan osaamisala

Oletko asiakaslähtöinen ja kiinnostunut kasveista sekä luonnosta? Puutarhurin ammatti on käsillä tekemistä parhaimmillaan.

Puutarha-alan tehtävissä on yhteistä työskentely kasvien parissa. Alan tavoitteena on tuottaa terveellistä ravintoa, muokata, rakentaa ja ylläpitää viihtyisää ympäristöä sekä tuottaa koristekasveja sisätilojen vihreyttämiseen ja tunnelman luomiseen.

Puutarha-alan ammattilaisena tunnet menetelmät ja tekniikat, joilla kasvien kasvuun ja kehitykseen vaikutetaan.

Peruskoulupohjainen nuorisoasteen koulutus puutarhuriksi kestää kolme vuotta. Opetukseen sisältyy taimitarhatuotanto sekä monipuoliset viheralan opinnot. Puutarha- ja kukkakauppatoiminnot valmentavat Sinua puutarha-alan kaupallisiin tehtäviin.

Monipuolisia työtehtäviä

Tutkinnon suoritettuasi voit sijoittua mm. myyntityöhön kukkakaupoissa ja puutarhamyymälöissä. Sinut voi tavata myös kasvien viljelyn parista. Tomaatit, kurkut, porkkanat, kaalit sekä monet leikko- ja ruukkukukat ilmestyvät myyntipöydille ahkerien puutarhureiden ansiosta.

Puutarhurina voit myös työskennellä kaupunkien, kuntien, seurakuntien ja laitosten palveluksessa viherrakentamisen ja viheralueiden ylläpidon tehtävissä sekä alan urakointipalveluyrityksissä. Yrittäjähenkisenä sinulla on mahdollisuus perustaa myös oma yritys.

Lisätiedot

Opintotoimisto
puh. 040 341 4327

Opinto-ohjaaja Marjut Liimatta-Luoma, puh. 040 341 4398
Puutarhatalous Tulosta sivu