Valitse ao-oppilaitos
ao-jämsä-metsä-web-4847.jpg

Metsäkoneenkuljettaja

Metsäalan perustutkinto | Metsäkoneenkuljetuksen osaamisala

Oletko kiinnostunut ympäristöstä, ajanmukaisesta tekniikasta ja koneista? Valintasi voisi olla metsäkoneenkuljettajan koulutus!

Metsäkoneenkuljettajan ammatissa tarvitset paljon itsenäistä osaamista ja ammattitaitoa. Osaat käyttää, kuljettaa ja pitää kunnossa puuntuottamiseen, -korjuuseen ja -kuljetukseen käytettäviä koneita ja laitteita. Hallitset metsien käsittelyn, ympäristönhoidon ja -suojelun sekä laadunhallinnan ja viestinnän perusteet.

Monipuolista opiskelua

Koulutuksen aikana opiskelet nykyaikaisten metsäkoneiden tekniikkaan ja käyttöön liittyvät asiat siinä laajuudessa, että sinulla on perusvalmiudet toimia metsäkoneiden kuljettajana. Opiskelu on käytännönläheistä ja monipuolista.

Voit erikoistua ajokoneen, harvesterin tai energiapuun korjuukoneen kuljettajaksi. Sinulla on myös mahdollisuus erikoistua haluamasi konemerkin käyttöön. 

Opetuskäytössämme on parikymmentä nykyaikaista metsäkonetta sekä kymmenkunta opetussimulaattoria. Käytännön harjoittelua todellisissa työmaaolosuhteissa on paljon. 

Opiskelijoille järjestetään ohjattu BC-luokan ajokortin autokouluopetus, kulut maksaa oppilaitos. Tämän lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa kuljetusalan perustason ammattipätevyysopinnot. Pätevyysopinnot suoritettuaan opiskelija voi toimia metsäkoneyrityksen koneiden siirtotehtävissä ja myös maantiekuljetuksien tavaraliikenteen työtehtävissä.

Työelämään

Tulevia työpaikkojasi metsäkoneenkuljettajana voivat olla esim. metsäkonealan yritykset, koneiden valmistus- ja myyntiorganisaatiot tai voit perustaa oman yrityksen.

Lisätiedot

Opintotoimisto, puh. 040 341 4327

Opinto-ohjaaja Marjut Liimatta-Luoma, puh. 040 341 4398

Metsäala Tulosta sivu