Valitse ao-oppilaitos
ao_jämsä_matkailuala.jpg

Matkailupalvelujen tuottaja

Matkailualan perustutkinto | Matkailupalvelujen osaamisala

Haluatko toimia ohjaajana ja oppaana erilaisissa aktiviteeteissa? Kiinnostaako vapaa-ajan elämysten ja ohjelmapalveluiden suunnittelu ja toteutus kotimaisille ja ulkomaisille asiakkaille?

Matkailuala on kasvuala ja tarjoaa monia mahdollisuuksia myös yrittäjyydelle. Tavoitteena on matkailutuote ja palvelukokonaisuus, jossa huolehditaan asiakkaiden tarpeista ja toiveista, käytännön järjestelyistä sekä taataan asiakkaiden viihtyminen.

Matkailualan ammattilainen on aktiivinen ja vastuullinen, hänellä on ongelmanratkaisukykyä, hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot sekä riittävä kielitaito.

Elämyspalvelujen ammattilaiseksi

Matkailupalvelujen tuottajakoulutus tarjoaa hyvät valmiudet matkailualan työtehtäviin sekä jatko-opintoihin.

Matkailupalvelujen tuottaja järjestää asiakkaille luonto- ja hyvinvointiretkiä, seikkailuelämyksiä, safariopastuksia sekä erilaisia tapahtumia. Hän osaa hoitaa ja huoltaa palveluissa tarvittavia eläimiä, välineitä, varusteita ja toimintaympäristöä.

Matkailupalvelujen perustutkinnossa opiskelet asiakaspalvelua ja matkailupalvelujen toteuttamista. Opiskelet matkailun perustietojen lisäksi mm. turvallisuustaitoja, erilaisten tapojen ja kulttuurien tuntemusta, palvelujen suunnittelua, tuotteistamista ja markkinointia sekä kannattavaa liiketoimintaa.

Pääset harjoittelemaan taitojasi aidoissa työelämän tilanteissa ja saat osallistua mielenkiintoisiin projekteihin, joita toteutetaan yhteistyössä paikallisen elinkeinoelämän kanssa. Lisäksi pääset tutustumaan alaan mielenkiintoisilla vierailuilla ja retkillä.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja yrittäjämäisesti NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman puitteissa ja osuuskuntatoimijana. Opintojen aikana on mahdollista suorittaa työssäoppimisjakso ulkomailla. Voit hyödyntää valinnaisuutta ja rakentaa oman yksilöllisen polkusi alan osaajaksi.

Matkailualan työpaikkoja

Matkailupalvelun tuottajana voit toimia erilaisissa ja monipuolisissa matkailualan työtehtävissä. Työmahdollisuuksia tarjoavat esimerkiksi matkailun ohjelma- tai oheispalveluyritykset, matkailukeskukset, hotellit, kylpylät, teema- ja huvipuistot sekä maaseutumatkailuyritykset. Voit toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Lisätiedot

Opintotoimisto, puh. 040 341 4468

Opinto-ohjaaja Soile Lasonen, puh. 040 341 4426

Matkailuala Tulosta sivu