Valitse ao-oppilaitos
ao_jämsä_matkailuala.jpg

Matkailupalvelujen tuottaja

Matkailualan perustutkinto | Matkailupalvelujen osaamisala

Haluatko olla mukana työskentelemässä monipuolisissa ja ihmisläheisissä tehtävissä? Haluatko tuottaa matkailuelämyksiä ja ohjelmapalveluita kotimaisille ja ulkomaisille asiakkaille?

Matkailuala on kasvava ala ja tarvitsee uusia osaajia. Matkailupalvelujen tuottajakoulutus tarjoaa sinulle hyvät valmiudet matkailualan monipuolisiin työtehtäviin ja jatko-opintoihin.

Opiskelusta ammattiin

Matkailupalvelujen tuottaja:

  • Toimii käytännön ohjelmapalvelutehtävissä ja tuottaa niihin liittyviä majoitus- ja ruokailupalveluja.
  • Järjestää asiakkaille luonto- ja liikuntaretkiä, seikkailuelämyksiä, safareita sekä erilaisia tapahtumia.
  • Toimii opastustehtävissä, suunnittelee, markkinoi ja toteuttaa elämystuotteita erilaisille asiakasryhmille.

Matkailupalvelujen tuottajan koulutus on monipuolista ja käytännönläheistä. Koulutuksessa opiskelet asiakaspalvelua ja matkailupalvelujen toteuttamista. Opiskelet matkailun perustietojen lisäksi mm. turvallisuustaitoja, kieliä, kulttuurien tuntemusta, tietotekniikkaa sekä palvelujen markkinointia.

Pääset harjoittelemaan taitojasi aidoissa työelämän tilanteissa ja saat osallistua mielenkiintoisiin projekteihin, joita toteutetaan yhteistyössä paikallisen elinkeinoelämän kanssa. Lisäksi pääset tutustumaan alaan mielenkiintoisilla vierailuilla ja retkillä. Opintojen aikana on mahdollista suorittaa työssäoppimisjakso ulkomailla.

Alan työpaikkoja

Matkailupalvelujen tuottajana voit työskennellä matkailun ohjelmapalveluyrityksissä, hotelleissa, kylpylöissä, huvipuistoissa, erilaisissa loma- ja matkailukeskuksissa, maaseutumatkailuyrityksissä tai itsenäisenä yrittäjänä. 

Lisätiedot

Opintotoimisto, puh. 040 341 4452

Opinto-ohjaaja Soile Lasonen, puh. 040 341 4426