Valitse ao-oppilaitos

jamsa merkonomit.jpg

Merkonomi

Liiketalouden perustutkinto | Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisala

Tunnetko kiinnostusta kaupan alalle ja liiketoimintaan? Haluatko työskennellä asiakaspalvelu- ja myyntityössä?

Oma-aloitteisia, yritteliäitä ja hyviä asiakaspalvelun osaajia tarvitaan. Jatkuvasti kehittyvä kaupan ala työllistää eniten Suomessa. Digitalisaatio ja kaupan kansainvälistyminen laajentaa kaupan toimintaa ja tarjoaa monia mahdollisuuksia.

Palvelun ammattilaiseksi

Merkonomikoulutus antaa sinulle hyvän pohjan monipuolisiin kaupan alan töihin ja muuhunkin kuin alan jatko-opintoihin.

Liiketalouden perustutkinnossa opiskelet asiakaspalvelua, asiakkuuksien hoitoa, tuotetietoutta ja myyntityötä. Lisäksi perehdyt markkinointiin ja verkkokauppaan. Opintoihisi kuuluu myös toimistotehtäviä sekä kannattavuuslaskentaa.

Merkonomiksi opiskelu on käytännönläheistä, sillä asioita opitaan paljon tekemällä: tehtävien, tiimityöskentelyn, projektien sekä työssäoppimisen kautta. Voit hyödyntää valinnaisuutta ja rakentaa oman yksilöllisen polkusi alan osaajaksi.

Kaupan alan työpaikkoja

Valmistuttuasi voit työskennellä erilaisissa asiakaspalvelun ja myynnin käytännön työtehtävissä esimerkiksi myyjänä, tuoteryhmä- tai osastovastaavana, tuote-edustajana tai myyntineuvottelijana.

Työpaikkoinasi voivat toimia päivittäistavarakaupat, vaate- ja kodinkoneliikkeet, erilaiset myymälät, toimistot, torit, tukut, verkkokaupat sekä posti- ja puhelinmyynti.

Lisätiedot 

Opintotoimisto, puh. 040 341 4468 

Opinto-ohjaaja Soile Lasonen, puh. 040 341 4426

Liiketalous Tulosta sivu