Valitse ao-oppilaitos

Jämsän ammattiopisto_nuorten.jpg

Kokki

Hotelli,- ravintola- ja catering-alan perustutkinto | Ruokapalvelun osaamisala

Oletko luova ja taitava käsistäsi?  Haluatko valmistaa trendikästä, herkullista ja terveellistä ruokaa? Oletko kiinnostunut asiakaspalvelusta? Haluatko tuottaa makuelämyksiä koti- ja ulkomaisille asiakkaille sekä omalle perheellesi?

Jos vastasit kysymyksiin kyllä, kokin ammatti voi olla sinun tulevaisuutesi! Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa sinulle valmiudet toimia kokkina monipuolisissa ruokatuotannon tehtävissä.

Opinnoista ammattiin

Ammatti vaatii sinulta myynti- ja palvelutaitoja, joustavuutta, oma-aloitteisuutta ja luotettavuutta. Työskentelet itsenäisesti tai työryhmän jäsenenä. Työsi voi olla vuorotyötä.  

Hallitset ruoanvalmistuksen kädentaidot ja keittiöteknologian.  Sinulla on esteettistä silmää sekä myönteinen elämänasenne. Haluat palvella asiakkaita. Kielitaito on eduksi.

Erilaiset ja vaihtuvat oppimisympäristöt tekevät opiskelustasi mielenkiintoisen ja innostavan.  2. ja 3. opiskeluvuotena pääset opiskelemaan työelämässä. Osaamisen karttuessa työpaikat monipuolistuvat.Työssäoppimisjaksojen kontaktien kautta löytyy usein työpaikka heti ammattiin valmistumisen jälkeen.

Kokin työtehtäviä

Työpaikkasi löytyy catering- tai ravintola-alalta erilaisista keittiötehtävistä. Sinulla on valmiudet ruoanvalmistustehtäviin, ruokalistojen ja annosten suunnitteluun, elintarvikkeiden käsittelyyn, erityisruokavalioiden valmistukseen ja asiakaspalveluun. Valmistat ruokaa nykyaikaisen teknologian avulla erilaisille asiakasryhmille tai toimit asiakaspalvelussa.

Lisätiedot

Opintotoimisto,
puh. 040 341 4468 

Opinto-ohjaaja Riitta-Liisa Autioniemi,
puh. 040 341 4386

Hotelli-, ravintola- ja cateringala Tulosta sivu