Valitse ao-oppilaitos

ammattiopistot_Autoala.jpg

Ajoneuvoasentaja

Autoalan perustutkinto |Autotekniikan osaamisala

Kiinnostaako Sinua autojen parissa työskentely? Oletko kätevä ja tarkka ja työskentelet mielelläsi erilaisten ihmisten parissa? Mikäli vastauksesi on kyllä, valintasi on ajoneuvoasentajan koulutus! 

Ajoneuvoasentajana etsit viat sekä korjaat ja huollat ajoneuvoja. Tehtäviisi kuuluu myös asiakaspalvelua; kuten tuoteneuvontaa, varaosamyyntiä ja laskutusta. Ammatissa tarvitset kykyä soveltaa tietoja sekä kehittynyttä teknologiaa monipuolisesti.

Opintojen aikana

Sinulta vaaditaan monipuolista osaamista, laadukasta palvelua, yhteistyötaitoja, ongelmanratkaisutaitoja sekä yhä lisääntyvän elektroniikan ja automaation hallitsemista. Menestymisen edellytyksiä ovat tiimityö, yrittäjän taitojen ja markkinoinnin hallinta ja asiakaslähtöinen palvelu. Materiaalien uudelleenkäyttö ja kierrätys ovat myös tärkeä osa autoalan ammattitaitoa. 

Koulutuksen aikana opiskelet autoalan teknisiä tietoja ja taitoja sekä opit autojen huoltoon, korjaukseen ja asiakaspalveluun liittyviä perustaitoja. Koulutuksessa huomioidaan myös autosähkötekniikan ja elektroniikan voimakas lisääntyminen autoissa. Opiskelu tapahtuu uudenaikaisia testauslaitteita apuna käyttäen suurelta osin asiakastöiden parissa.

Työelämään

Ajoneuvoasentajana työskentelet autoliikkeissä, korjaamoissa ja erikoiskorjaamoissa, kolarikorjaamoissa, kuljetusliikkeissä, huoltamoilla, varaosaliikkeissä tai mahdollisesti omassa yrityksessäsi. 

Lisätiedot

Opintotoimisto, puh. 040 341 4468  

Opinto-ohjaaja Riitta-Liisa Autioniemi, puh. 040 341 4386

Autoala / Ajoneuvoasentaja Tulosta sivu