Valitse ao-oppilaitos
Jämsän ammattiopisto_työvalmennus.jpg

Työvalmennuksen erikoisammattitutkinto

Haluatko kehittyä työvalmennuksen erikoisosaamista vaativissa tehtävissä?

Työvalmennuksen erikoisammattitutkinto on tarkoitettu henkilölle, jolla on vähintään sosiaali- ja terveysalan ammatillisen perustutkinnon tai muun soveltuvan tutkinnon tasoiset tiedot ja taidot, työkokemusta ja lisäksi täydentäviä ja syventäviä opintoja.

Tutkinto sijoittuu työhön kuntoutuksen ja työelämään valmennuksen toimialalle, joka kattaa työssä ja työpaikoilla tapahtuvan työvalmennustoiminnan lisäksi lakisääteisen ammatillisen kuntoutuksen ja sosiaalisen työllistämisen toiminnot. Työvalmennuksen erikoisammattitutkinnossa osoitetaan alan vaativimpien työtehtävien hallinta.

Tutkinnon suorittanut työskentelee työvalmennustyössä asiakkaan työpaikalla tai työhön kuntoutuksen ja työelämään valmennuksen toimintayksikössä. Työtehtävät keskittyvät sellaisen henkilön kanssa työskentelyyn, joka tarvitsee erityistä tukea muutos- ja siirtymävaiheisiin työelämään pääsemiseksi, työelämässä pysymiseksi tai työhön palaamiseksi.

Tutkinnon suorittaminen

Tutkinnon suorittajan kanssa laaditaan henkilökohtainen opiskeluohjelma ja suunnitelma tutkinnon suorittamiseksi. Tällöin otetaan huomioon aikaisemmin hankittu osaaminen, työelämäkokemus ja oppimistarpeet. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona tutkinnon osittain.

Tutkinto on suoritettu, kun kolme pakollista ja yksi valinnainen osa suoritettu hyväksytysti.

Pakolliset osat

  • Ammatillinen toiminta työvalmennuksessa
  • Asiakkaan työvalmennusprosessissa toimiminen
  • Työelämäosaaminen ja työvalmennuksen vastuuhenkilönä toimiminen

Valinnaiset osat

  • Työvalmennuspalveluiden kehittäminen ja tuotteistaminen
  • Yrittäjän toimiminen työvalmennuksessa
Lisätiedot

Aikuiskoulutussuunnittelija Armi Puttonen, puh. 040 341 4436