Valitse ao-oppilaitos
Jämsän ammattiopisto_aikuisten ravintola.jpg

Suurtalouskokin ammattitutkinto

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on alan peruskoulutus tai joka olet toiminut suurtalousalan ruoanvalmistustehtävissä ja olet työssäsi hankkinut ammatillista osaamista, mutta eivät ole suorittanut ammattitutkintoa.

Ruokapalveluiden asiantuntija

Suurtalouskokin ammattitutkinnon suorittaneella henkilöllä on laaja-alaiset taidot työskennellä ammattitaitoisesti suurtaloudessa. Hän toimii ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä, ja hänellä on edellytykset ylläpitää ja kehittää ammattitaitoaan.

Suurtalouskokki on ruokapalveluiden asiantuntija, joka osaa suunnitella ja valmistaa taloudellisesti maittavia, joukkoruokailusuositusten mukaisia, terveyttä edistäviä aterioita eri tyyppisissä suurtalouksissa, kuten kouluissa ja oppilaitoksissa, päiväkodeissa, sairaaloissa ja vanhusten palvelu- ja hoitolaitoksissa, varuskunnissa ym. julkisissa suurtalouksissa sekä henkilöstöravintoloissa.

Tutkinnon suorittaminen edellyttää yhden pakollisen ja vähintään kahden valinnaisen tutkinnon osan suorittamista.

Ammattitutkinnon osat

Pakollinen osa

1. Ruoanvalmistus ammattikeittiössä

Valinnaiset osat

2. Ruoanvalmistus suurtaloudessa
3. Tilaus- ja juhlapalveluissa toimiminen
4. Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä
5. Erityisruokavalioaterioiden valmistus
6. Muun ammatti- tai erikoisammattitutkinnon tutkinnon osa

Lisätiedot

Aikuiskoulutussuunnittelija
Tuula Valkeajärvi, puh. 040 341 4471

Koulutuspäällikkö Tuula Rintala-Salminen, puh. 040 341 4311