Valitse ao-oppilaitos
Jämsän ammattiopisto_sote aikuiset.jpg

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | Lähihoitaja

Tiimissä lähihoitajaksi! Tuleeko sinustakin sosiaali- ja terveysalan ammattilainen?

Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla työskennellään eri-ikäisten ja taustaltaan erilaisten ihmisten parissa. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on valmiudet toimia monipuolisesti ihmisten kasvuun, hoitoon ja huolenpitoon sekä kuntoutumiseen liittyvissä tehtävissä.

Monipuolinen ammattitaito

Työssä lähtökohtana on asiakkaan tai potilaan kohtaaminen kokonaisvaltaisesti. Työ vaatii tietopuolista, käytännöllistä ja persoonallista otetta työskentelyyn. Sinun tulee olla sosiaalinen, vastuuntuntoinen ja palveluhenkinen. Paineensietokyky vaikeissakin tilanteissa on kullanarvoinen taito.

Lähihoitajana voit työskennellä suuntautumisestasi riippuen esim. päivähoidossa, sairaankuljetuksessa, kotihoidossa ja palvelutaloissa, sairaaloissa, hammashoitoloissa sekä muissa hoito- ja palveluyksiköissä.

Henkilökohtaistaminen on tutkinnon suorittamisen lähtökohta. Ammattitaitoa täydentäessäsi voit opiskella oppilaitoksessamme tiimimäisesti, jolloin yhteistyötaitosi, ongelmanratkaisutaitosi sekä organisaatiotaitosi kehittyvät. Myös työssäoppimisen ja erilaisten työelämän kanssa tehtävien yhteistyöprojektien kautta voit laajentaa osaamistasi.

Tutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta ja kahdeksasta valinnaisesta osasta.

Pakolliset osat 

  1. Kasvun tukeminen ja ohjaus
  2. Hoito ja huolenpito
  3. Kuntoutumisen tukeminen

Valinnaiset osat 

  1. Ensihoito
  2. Jalkojenhoito 
  3. Kuntoutus
  4. Lasten ja nuorten hoito- ja kasvatus
  5. Mielenterveys- ja päihdetyö
  6. Sairaanhoito ja huolenpito
  7. Vanhustyö