Valitse ao-oppilaitos

ammattiopistot_Sähkö- ja automaatiotekniikka.jpg

Sähköasentaja

Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinto | Sähkö- ja automaatiotekniikan osaamisala

Oletko huolellinen, joustava ja pitkäjännitteinen? Oletko kiinnostunut sähköalasta?    

Sähköjärjestelmät kiinteistöissä ja teollisuudessa kehittyvät kiihtyvällä vauhdilla. Sähköalan urakointi- ja kunnossapitoyritykset tarvitsevat hyvin koulutettuja, osaavia ammattilaisia erilaisiin asennus-, korjaus- ja huoltotehtäviin.

Keskeisinä osa-alueina ovat erilaisten kiinteistöjen sähköasennukset, sähköntuotanto- ja jakelujärjestelmien rakentaminen ja kunnossapito sekä kiinteistöjen heikkovirta- ja tietojärjestelmien asennukset.

Opiskelusta

Tarjoamme sinulle monia mahdollisuuksia opintojen suorittamiseen. Voit opiskella ammattiin kolmevuotisena peruskoulutuksena, oppisopimuskoulutuksena tai aikuisille suunnattuna monimuoto-opiskeluna.

Opintojesi pituus riippuu osaamistasostasi. Jos sinulla on jo ylioppilastutkinto tai toinen ammatillinen perustutkinto, voit valita, suoritatko opinnot nuorisopuolen mukana vai aikuisopiskeluna. Nuorisopuolen mukana opinnot on tällöin mahdollista suorittaa kahdessa vuodessa. Monimuoto-opiskelu sovitetaan aikataulujesi mukaan henkilökohtaisesti ja osaamisesi taso mitataan tutkintotilaisuuksissa työpaikallasi.

Opintoihin hakeutuminen

Ammatillinen peruskoulutus alkaa vuosittain elokuun alkupuolella. Tähän ryhmään voit hakea yhteishaun kautta. Aikuisille suunnattu monimuoto-opiskelu alkaa elokuussa. Tähän koulutukseen voit hakea koulutushakumme kautta. Oppisopimuskoulutukseen voit hakea oppisopimuskeskuksemme kautta.

Työelämään

Sähköjärjestelmien ja yksittäisten laitteiden teknologisen hallinnan lisäksi asentajan on tunnettava työtään koskevat sähköturvallisuusmääräykset ja sähköasennuksia koskeva normisto. Sähköasentaja työskentelee asuin- ja liikerakennusten ja teollisuuden sähköasennustehtävissä sekä sähkönjakeluverkkojen ja voimalaitosten asennustehtävissä. Tehtäviin sisältyy myös kiinteistöjen valvonta-, ohjaus- ja hälytysjärjestelmien asennus, korjaus ja huoltotehtävät.

Lisätiedot

Vastuukouluttaja Risto Ruppa 040 341 4447

Antti Rovasalo puh. 040 341 4444

Jämsän ammattiopisto / Aikuiskoulutus / Tutkintotavoitteiset koulutukset / Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinto Tulosta sivu