Valitse ao-oppilaitos

Jämsän ammattiopisto_Puutarhatalous.jpg

Puutarhuri

Puutarhatalouden perustutkinto

  Oletko asiakaslähtöinen ja kiinnostunut kasveista sekä luonnosta? Valintasi voisi olla puutarhurin koulutus. Puutarhatalouden perustutkinnossa voit valita joko puutarhatuotannon, kukka- ja puutarhakaupan tai viheralan osaamisohjelman.

  Koulutus on puutarhatalouden perustutkintoon valmistavaa monimuotokoulutusta. Tutkinto on näyttöperusteinen. Opiskelu koostuu lähiopetuksesta (19 vk), työssäoppimisesta ja ohjatusta itsenäisestä opiskelusta. Koulutus sekä ateriat lähiopetusjaksoilla ovat maksuttomia.

  Puutarha-ala on hyvin käytännönläheinen ala ja pitää sisällään monia eri suuntautumismahdollisuuksia kukkasidonnasta viheralueiden hoitoon. Usein työ pitää sisällään sosiaalista kanssakäymistä monenlaisten ihmisten kanssa, etenkin myyntityössä sekä neuvonnan muodossa. Monet puutarhurit sijoittuvat myyntityöhön joko kukkakauppoihin tai puutarhamyymälöihin.

  Arvostettu asiantuntija

  Ihmisillä on usein kysyttävää, kun kertoo olevansa puutarhuri. Ammattia siis arvostetaan innokkaiden kotipuutarhureiden kuten myös pihansa rakentajien keskuudessa. Piha onkin nykyään noussut tärkeäksi elementiksi ja sen rakentaminen koetaan trendikkääksi. Asiantuntevalla neuvonnalla ja ammattitaitoisella rakentamisella on siis kysyntää.

  Puutarhurin voi tavata myös kasvien viljelyn parista. Tomaatit, kurkut, porkkanat, kaalit, marjat ja hedelmät sekä monet leikko- ja ruukkukukat ilmestyvät myyntipöydille ahkerien puutarhureiden ansiosta. Puutarhurin ammatti on käsillä tekemistä parhaimmillaan.

  Katso video opiskelijoiden opintomatkalta

  Video on kuvattu puutarhatalouden perustutkinnon, viheralan osaamisalan aikuisopiskelijoiden kurssilta
  Tanskan Århusissa 14. – 25.11.2016. Aiheena ympäristökivirakentaminen.

  Lisätiedot

  Vastuukouluttaja Jari Järvenranta,
  puh. 040 341 4365

  Koulutuspäällikkö Jarmo Nikkanen, puh. 040 341 4416