Valitse ao-oppilaitos

matkaopas_jämsän-ammattiopisto.jpg

Matkaoppaan ammattitutkinto

Matkailualan ammattilainen, kaipaatko urallesi uusia haasteita ja tuulia? Matkaoppaan ammattitutkintokoulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on jo kokemusta matkailualalta – vain tutkinto puuttuu.

Matkaopas opastaa turistiryhmiä ja välittää omalla asiantuntemuksellaan matkailijoille tietoa ja elämyksiä. Toimeksiantajia ovat muun muassa matkailu- ja matkatoimistot, opaskeskukset, matkanjärjestäjät, liikenneyhtiöt sekä yritykset. Usein oppaat tekevät osa-aikaista freelance-työtä.

Työ vaatii asiakaspalvelutaitoja, matkakohteiden tuntemusta, selkeää suullista esiintymistä, IT-perustaitoja ja kielitaitoa. Matkaoppaan työssä voit myös hyödyntää mahdollista ulkomaista kulttuuritaustaasi.

Matkaoppaan ammattitutkinnon suorittaneella on valmiudet työskennellä koko Suomea edustavana paikallisoppaana. Vaihtoehtoisesti voit hankkia itsellesi vankan pohjan toimia haasteellisissa erikoisoppaan tai matkanjohtajan tehtävissä.

Opintojen alussa tutkinnon suorittajalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma. Ammattitutkinto suoritetaan näyttötutkintoina ja ammattitaito osoitetaan tutkintotilaisuuksissa käytännön työtehtävissä. Jos ammattitaitosi on riittävä, voit suorittaa näyttötutkinnon tai sen osan myös osallistumatta valmistavaan koulutukseen.
Lisätiedot

Vastuukouluttaja Sirkku Riihimäki, puh. 040 341 4361

Koulutuspäällikkö Sirpa Laakso, puh. 040 341 4392