Valitse ao-oppilaitos

Jämsän ammattiopisto_floristi.jpg

Floristin ammattitutkinto

Koulutuksen kesto on yksi vuosi, joka sisältää 18 lähiopetusviikkoa. Pääsyvaatimuksena on puutarhatalouden perustutkinto, puutarhuri.

Floristi on kasvituntemuksesta lähtevän käsityötaidon ammattilainen, halliten kukkasidonnan ja taidon tarjota laadukkaita tuotteita asiakkaan toiveiden mukaisesti. Hänen ammatilliset haasteensa painottuvat tuotteiden innovatiiviseen suunnitteluun ja toteuttamiseen siten, että kukkakauppa-alan yritykset pystyvät tarjoamaan floristista erikoisosaamista.

Toimiminen nykyaikaisessa kukkakauppa-alan yrityksessä edellyttää myös korkeatasoista asiakaspalvelutaitoa, tietoteknisiä valmiuksia, laatujärjestelmän ja ympäristövastuullisuuden mukaista toimintaa. Floristi hallitsee kukkakauppa-alan arkirutiinit ostoineen, materiaalikäsittelyineen ja tuotteiden markkinointeineen.

Koulutus on floristin ammattitutkintoon valmistavaa monimuotokoulutusta, laajuudeltaan 40 ov. Tutkinto on näyttöperusteinen. Opiskelu koostuu lähiopetuksesta, työssäoppimisesta ja ohjatusta itsenäisestä opiskelusta.

Lisätiedot

Vastuukouluttaja Katri Gummerus, puh. 040 341 4469

Koulutuspäällikkö Jarmo Nikkanen, puh. 040 341 4416