Valitse ao-oppilaitos

Jämsän ammattiopisto_aikuisopiskelu.jpg

20–50-vuotias – oletko ilman tutkintoa?

Valtakunnallisten osaamisohjelmien myötä Jämsän ammattiopisto tarjoaa paremmat mahdollisuudet opiskelupaikkaan niille 20–50-vuotiaille aikuisille, joilla ei ole toisen asteen tutkintoa. Osaamisohjelmat tukevat kohderyhmään kuuluvien tutkinnon suorittamista, jonka avulla voit esimerkiksi osoittaa olemassa olevan osaamisesi, tehdä tietä työmarkkinoille ja varmistaa asemaasi työelämässä.

Voit siis hankkia ammatillisen pätevyyden, jos olet 20–50-vuotias eikä sinulla ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa, ylioppilastutkintoa tai opintosi ovat jääneet kesken.  Joustavat opiskelutavat mahdollistavat sen, että opiskelu onnistuu hyvin työssäkäyville.

Voit suorittaa perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnon tai niiden osia. Opiskelun suunnittelussa otamme huomioon muualla hankkimasi osaamisen. Sinun ei siis tarvitse aloittaa alusta, jos olet työskennellyt valitsemallasi alalla tai tehnyt opintoja siihen liittyen. Autamme sinua sopivan tutkinnon valinnassa, ja saat ohjausta sekä valmennusta tavoitteidesi saavuttamiseen.

Ota yhteyttä meihin, niin etsimme sinulle sopivan vaihtoehdon ja aloitamme yhdessä kanssasi opintojen suunnittelun. Voit myös omatoimisesti laittaa hakemuksen sisään koulutustarjonnasta valitsemaasi tutkintoon, niin me otamme sen jälkeen yhteyttä sinuun.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä osaamisohjelmien koulutuksia toteuttavat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän oppisopimuskeskus ja Jämsän ammattiopisto. Ensimmäiset koulutukset käynnistyivät keväällä 2013.

Nuorten aikuisten osaamisohjelma (vuosina 2013–2016) tarjoaa pelkän peruskoulun varassa oleville 20–29-vuotiaille lisämahdollisuuden hakeutua tutkintoon johtavaan ammatilliseen koulutukseen. Tässä valtakunnallisessa ohjelmassa lisätään opintoihin hakeutumista sekä opintojen aikaista neuvontaa ja ohjausta.

Ohjelma aikuisten osaamisperustan vahvistamiseksi (vuosina 2014–2015) on tarkoitettu 30–50-vuotialle aikuisille, joilla ei ole suoritettuna perusopetuksen oppimäärää tai perusasteen jälkeistä tutkintoa. Tavoitteena on edistää aikuisten edellytyksiä vastata muuttuvien työmarkkinoiden osaamistarpeisiin ja edesauttaa kohderyhmän mahdollisuuksia oman osaamisensa kasvattamiseen.

Hakeutuminen

Soita ohjausnumeroomme puh. 040 341 4328, niin sovitaan tapaaminen.

Henkilökohtaisessa keskustelussa tarkennetaan Sinua kiinnostava ala ja mahdollinen tutkinto.

Voit myös täyttää tämän sivun alareunassa olevan hakulomakkeen ja palauttaa sen sähköpostilla (info.jamsa@jao.fi) tai postitse (Jämsän ammattiopisto / aikuiskoulutushaku, PL 25, 42101 Jämsä).

Ota rohkeasti yhteyttä!

Jämsän ammattiopisto / Aikuiskoulutus / Osaamisohjelmat 20-50-vuotiaille - Jämsän ammattiopisto Tulosta sivu